Författaren

Erik de la Reguera

Erik de la Reguera är frilansjournalist och författare till böckerna Gränsbrytarna och Kokain (den senare tillsammans med Lasse Wierup). Han är Dagens Nyheters korrespondent i Paris och bevakar både Frankrike och Storbritannien för tidningen.

Åren 2007-2013 Erik de la Reguera DN:s korrespondent i Latinamerika, först baserad i Buenos Aires och sedan i Mexico City. Han har också varit med och dragit igång tidningen Arbetets ambitiösa utrikessatsning ”Arbetet Global”.

2012 tilldelades Erik de la Reguera Wendelapriset för reportaget ”Dödens tåg” som beskriver mexikanska migranters resa mot USA. Reportaget blev avstampet för arbetet med boken ”Gränsbrytarna – den globala migrationen och nationalismens murar” (Norstedts 2014), i vilken läsaren får följa tre olika migranter på tre olika migrationsrutter i världen. När den gavs ut möttes denna reportage- och essäbok av lysande recensioner i svenska medier. En uppdaterad pocketutgåva gavs ut i december 2015.

För arrangemang av olika slag – exempelvis föredrag – får du/ni gärna skicka ett mejl: contact@delareguera.se

Vanliga ämnen är global migration, migrationens historia, nationalism och gränspolitik, motverkande av rasism, Latinamerikas samtid och historia, och utrikesjournalistik. Författarförbundets och Författarcentrums minimirekommendationer gäller normalt vid arvodering.

Hör av dig!

 

Om boken

Om boken

Gränsbrytarna - den globala migrationen och nationalismens murar

Nyheter

Nyheter

Början på något mer. Fördjupning och nyheter om bokens ämnen.